У МІП назвали дедлайн реформи іномовлення України

У МІП назвали дедлайн реформи іномовлення України

Укрінформ
Реформа державного іномовлення, що розпочалася два роки тому з ухваленням закону “Про систему іномовлення України”, завершиться у грудні.

Про це розповів у ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко.

"Ми, фактично, завершуємо реформу іномовлення України. Все почалося з ухвалення законів про систему іномовлення, реформування телеканалу іномовлення, у грудні відбудеться ліквідація УТР, і це буде завершенням реформи", - зауважив представник МІП.

Він констатував, що за два роки створено новий телеканал UA|TV, а також відбулася функціональна реформа в Національному інформагентстві "Укрінформ". "На виході це дало як кількісні зміни, так і якісні, причому у багатьох напрямах", - підкреслив Біденко.

Читайте також: Мінінформ формуватиме позитивну суспільну думку про Україну в світі

За його словами, вже другий рік поспіль експерти, громадські організації, що працюють у медіа-сфері, визначають Укрінформ найкращим щодо відповідності журналістським стандартам. "Тобто, державне інформаційне агентство впевнено демонструє абсолютну незалежність, відповідність стандартам, підтверджує достовірність новин", - зауважив держсекретар МІП.

Говорячи про телеканал UA|TV, він звернув увагу на професійну команду “з носіями мови”, а також зростання аудиторії в рази. За словами Біденка, “якісно іншу картинку” телеканалу визнають навіть критики міністерства.

Крім того, держсекретар МІП підкреслив, що вдалося також поширити мовлення UA|TV на Північну Америку, Західну, Східну, Центральну Європу і частково навіть Росію, а також Північну Африку. Окрема робота проведена також у просуванні контенту в популярних кабельних мережах і цифрових платформах.

"На сьогодні маємо більше 60 договорів, по кабельних мережах охоплюємо аудиторію до 80 млн, а супутники покривають територію, де проживає більше 500 млн жителів. За два роки – це дуже непоганий результат", - підсумував Біденко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-