"Українську асоціацію полонених" презентували в Укрінформі

Укрінформ
Громадська організація "Українська асоціація полонених" займатиметься допомогою полоненим та звільненим з полону.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомив член новоствореної організації, колишній полонений Валерій Макеєв.

"8 листопада ми створили в Україні громадську організацію "Українська асоціація полонених". Яка головна мета? Ті, хто пережили полон, живуть однією сім'єю, всі як рідні. І наскільки це може залежати від нас, - долучитись, щоб полонені були звільнені. Також потребують допомоги і ті, що пройшли полон", - сказав він.

Макеєв наголосив, що в Україні наразі немає жодного законодавчого акту, який регулював би статус полоненого.

"Немає законодавчого акту, який би захищав полоненого під час полону - що може, що не може, що є державницькою позицією, а що недержавницькою. А також після полону, наприклад, ті, що отримали інвалідність під час перебування в полоні, то немає жодного законодавчого акту, який би давав певний статус", - сказав він.

Читайте також: Із ОРДЛО "витягли" вже понад 3000 заручників, залишилися ще 152 - Тандіт

У свою чергу, інший представник "Української асоціації полонених" Анатолій Поляков розповів, що почав займатися законопроектом про полонених через два місяці після власного звільнення.

"Це був важкий шлях, але на сьогоднішній день сформувалась хороша команда із депутатів і законопроект практично готовий. Він охоплює всіх - як цивільних, так і військових полонених, бо з проблемами зіштовхуються всі", - зауважив Поляков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-