Штепині сльози, останній із ленінів і вакцинована Супрун

Штепині сльози, останній із ленінів і вакцинована Супрун

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Показова вакцинація: 2017 року в Україну завезли 750 тисяч доз вакцин від грипу. Про це сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун під час візиту до центру первинної медико-санітарної допомоги, де урядниця вирішила й собі зробити щеплення. Супрун зазначила, що пік захворюваності на грип припадає на січень-лютий, і закликала українців вакцинуватися вчасно.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Верховна Рада України цього тижня ухвалила законопроект проти "маски-шоу", який передбачає обов'язкову відеофіксацію обшуку в підприємців під час досудового розслідування. Також нардепи призначили додатковий вихідний на католицьке Різдво – 25 грудня – і проголосували за "скасування" 2 травня.

Фото: Валерій Соловйов
Фото: Валерій Соловйов

Розгромна перемога: національна жіноча збірна України з баскетболу здобула другу поспіль перемогу в груповому раунді відбору на чемпіонат Європи 2019 року. "Синьо-жовті" у столичному Палаці спорту приймали в другому турі збірну Болгарії і завершили поєдинок на свою користь із розгромним результатом 94:44 (23:16, 29:9, 23:6, 19:13).

Фото: Маркіян Лисейко
Фото: Маркіян Лисейко

У львівському Центрі Шептицького презентували 27 стендів виставки "Два століття, одна війна", кожен із яких – це поєднання сучасної документальної світлини російсько-української війни та архівних фото часів визвольних змагань УПА. Автори фотографій – фотокореспонденти Маркіян Лисейко (Укрінформ) і Макс Левін. Фотовиставка вже побувала в Києві, Одесі, Житомирі, Рівному, Луцьку, Тернополі, Торонто (Канада). Далі прем'єра відбудеться у понад 10 містах України, загалом заплановано відвідати більше 25 населених пунктів.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

А в Харкові тим часом презентували новий мурал, присвячений 25-й річниці українсько-німецьких дипломатичних відносин і 27-річчю побратимських відносин між Харковом і Нюрнбергом. Відкрили його на вул. Пушкінській, 28. Місце обрали невипадково. Так, раніше вул. Пушкінська була вул. Німецькою, а навпроти будинку №23 стояла німецька євангелічно-лютеранська церква, яку городяни знали як кірху. Мурал на філософську тему за мотивами робіт Альбрехта Дюрера створили харківські художники, які перемогли в конкурсі.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Останній з ленінів: у столиці знайшли єдиний уцілілий пам'ятник Іллічу. Він розташований на території колишнього тепличного господарства, через яку має проходити Кільцева дорога до вулиці Богатирської. Там зараз тривають підготовчі роботи, під час яких було демонтовано частину споруд колишнього господарства. Але пам’ятник вождю пролетаріату будівельники чомусь залишили.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Тим часом екс-меру Слов'янська Нелі Штепі, обвинуваченій у посяганні на територіальну цілісність України і створенні терористичного угруповання, суд продовжив домашній цілодобовий арешт з електронним браслетом до 13 січня 2018 року. На засіданні в середу, 15 листопада, двоє суддів Ленінського райсуду Харкова заявили про бажання взяти самовідвід. Почувши це, Штепа розплакалася. Суд відмовив в обох самовідводах, і засідання продовжилося.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

У Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору» відбулася зустріч із трьома свідками штучного масового голоду 1932-1933 років. Своїми спогадами про трагедію українського народу поділилися Микола Павлович Онищенко, який пережив геноцид в селі Роза, на околиці Бердянська, а з 2014 року проживає ще одне випробування: через військове вторгнення Росії на Донбас змушений був покинути рідну домівку в Луганську, а також Зіновій Іванович Масло та Тамара Михайлівна Бедренко (на фото).

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

В Ужгороді відбулася хода націоналістів до річниці створення історичної Карпатської Січі у 1938-му. Хлопці в балаклавах пройшли вулицями міста із прапорами й смолоскипами.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Працівниця грального закладу під час проведення обшуку з вилученням техніки в Запоріжжі.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Жага до інформації: народний депутат України Альона Кошелєва обклалася пресою під час засідання парламенту.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Трактор під час трелювання деревини через русло річки на території ДП "Великобичківське ЛМГ" у Рахівському районі Закарпаття.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

На місці заготівлі лісу для його природного поновлення залишають плюсове дерево, з якого отримують насіння.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

Артист аргентинського танцювального колективу Che Malambo під час виступу на сцені Міжнародного центру культури і мистецтв Федерації профспілок України ("Жовтневий палац") у Києві.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Павло Багмут

Актори під час прем'єри вистави "Розбитий глек" за п'єсою Гейнріха фон Клейста на сцені Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. 

Фото: Сергій Пустовіт
Фото: Сергій Пустовіт

Поки в Києві заборонили цирки шапіто, в Полтаві вони створюють особливі осінні пейзажі на околиці міста.

Фото: Віктор Кошмал
Фото: Віктор Кошмал

Учасниця чемпіонату України з художньої гімнастики під час виступу в Чернігові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-