Аваков про

Аваков про "євробляхи": не можна дозволяти ввозити весь мотлох, який є

Укрінформ
Питання ввезення в Україну автомобілів з іноземною реєстрацією потребує негайного врегулювання і пошуку компромісного рішення.

На цьому наголосив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі програми "Право на владу", повідомляє прес-служба МВС. 

"Вирішувати його треба не в бік жорсткої фіскальної ситуації, але і не в бік "завозьте весь мотлох, який є". Коли фіскали тиснуть з одного боку, а виборець, громадськість, люди, активісти тиснуть з іншого боку, тоді ми знайдемо баланс. А просто один одного знищувати - це неправильно", - заявив Аваков.

Він пояснив, що коли автомобіль в'їжджає в країну тимчасово, то не реєструється в базі даних, але коли люди ввозять авто в Україну і не реєструють, то це питання має вирішувати ДФС, запропонувавши відповідні механізми врегулювання проблеми.

"Якщо ти іноземець і заїхав у країну, проїжджаючи з Магадана в Лондон і їдеш всього шість годин, то тебе не реєструють в постійній базі. Ти просто транзитний. А якщо ти робиш вигляд, що ти їдеш, умовно, з Магадана в Кострому через Україну і знаходишся тут шість або вісім місяців, а потім приїжджаєш і блокуєш дороги перед Верховною Радою... Як забезпечити цей процес - це питання фіскальної служби, яка повинна запропонувати відповідні механізми", - сказав міністр.

Читайте також: Митниця Литви розслідує законність перебування в Україні авто на єврономерах

Аваков також заявив про неприпустимість того, що у країні, яка воює, не можна зупиняти машину на іноземних номерах.

"Як міністр внутрішніх справ я повинен гарантувати функцію безпеки, тому я і кажу, що більший контроль дасть більшу безпеку, але разом із вами я виступаю за те, щоб права не порушували", - додав керівник МВС.

Як повідомлялося, за даними Державної фіскальної служби України, станом на 1 листопада 2017 року на території України загалом перебуває понад 383,3 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією. З них з порушенням терміну – майже 236,6 тис. автомобілів.

При цьому за 10 місяців цього року в Україну ввезено 865 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією. З них майже 681,6 тис. авто ввезено у режимі "тимчасового ввезення" та майже 183,4 тис. автомобілів – у режимі "транзиту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-