Ще понад 250 заявників хочуть отримати статус закордонного українця

Ще понад 250 заявників хочуть отримати статус закордонного українця

Укрінформ
Національній комісії з питань закордонних українців представлено на розгляд понад 250 звернень заявників щодо отримання статусу закордонного українця.  

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"16 листопада у МЗС України відбулося ХХХVI засідання Національної комісії з питань закордонних українців, у ході якого начальник Управління з питань закордонного українства та гуманітарного співробітництва Лариса Дір представила на розгляд понад 250 звернень заявників щодо отримання статусу закордонного українця", - йдеться у повідомленні.  

У МЗС поінформували, що цього року відбулося чотири засідання Національної комісії, за результатами роботи яких ухвалено низку рішень щодо статусу закордонного українця на підставі звернень понад 1000 іноземців та осіб без громадянства.

Читайте також: Саакашвілі vs МВС: суд призначив дату розгляду

Особи, яким надано статус закордонного українця, мають право користуватися такими самими правами і свободами, як громадяни України, за винятками, встановленими Конституцією, законами України чи міжнародними договорами,  згода  на  обов’язковість яких надана Верховною Радою України. 

Зокрема, вони можуть працювати  на підприємствах, в установах і організаціях або провадити іншу трудову діяльність на підставах і в порядку, встановлених для громадян України; вступати до вищих навчальних закладів України в межах обсягів державного замовлення згідно із встановленими квотами. Окрім того, вони мають право на безкоштовне оформлення багаторазової візи для відвідання України терміном дії на 5 років без надання  відповідного  запрошення, а також іммігрувати в Україну для постійного проживання, отримавши дозвіл  для  постійного проживання поза межами квот на імміграцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-