Зловживання в Укрзалізниці: ГПУ розкрила подробиці численних обшуків

Зловживання в Укрзалізниці: ГПУ розкрила подробиці численних обшуків

Укрінформ
У Генпрокуратурі підтвердили інформацію про проведення численних обшуків у межах кримінального провадження за фактом привласнення коштів в особливо великих розмірах службовими особами Укрзалізниці.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Слідчими управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з співробітниками Департаменту захисту економіки Національної поліції України проводиться близько 50 обшуків у рамках кримінального провадження за фактом привласнення шляхом зловживання службовими особами ПАТ "Українська залізниця" своїм службовим становищем коштів в особливо великих розмірах під час проведення у період 2015-2017 років закупівель скріплень рейкових, вчиненого за попередньою змовою групою осіб", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ зазначили, що обшуки проводяться у службових приміщеннях одного із департаментів Укрзалізниці та його філії, а також за місцем проживання службовців, в офісних приміщеннях та помешканнях керівників суб’єктів господарювання – переможців конкурсних торгів, з якими упродовж 2015-2017 рр. ПАТ укладало договори на закупівлю товарів за, ймовірно, завідомо завищеними цінами, котрі, в свою чергу, залучали підприємства з ознаками фіктивності.

Суд надав дозвіл на вилучення тендерної та бухгалтерської документації, інформації на комп'ютерних носіях, відібрання зразків поставленого товару, уточнили у Генпрокуратурі.

Читайте також: Розкрадання в Укрзалізниці: депутат від БПП спростовує заяву Омеляна

Раніше в четвер міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що Генпрокуратура спільно з Нацполіцією проводить обшуки в шести регіонах у справі "зловживань в особливо великих розмірах і злочинній змові з метою корупційних доходів" щодо Укрзалізниці. "Підозрюються громадяни Дубневичі, Михальчук, Костюк та інша весела гоп-компанія", - зазначив Омелян.

Згодом народний депутат від БПП Ярослав Дубневич спростував цю заяву міністра, стверджуючи, що ані в нього вдома, ані у його громадських приймальнях обшуків не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-