У Клюєва забрали гектар землі в Козині

У Клюєва забрали гектар землі в Козині

Укрінформ
Ділянка площею майже 1 га витребувана з володіння народного депутата Сергія Клюєва на користь територіальної громади Козина.

Таке рішення апеляційний суд ухвалив за позовом прокуратури Київської області, також визнано незаконним та скасоване рішення виконкому селищної ради Козина щодо виділення земельної ділянки, повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Прокуратурою Київської області заявлено позов про визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету селищної ради, визнання недійсними державних актів на право власності на земельну ділянку та витребування її з незаконного володіння зазначеного народного депутата", - йдеться в повідомленні.

Там зазначено, шо "суд апеляційної інстанції погодився із доводами прокуратури, позов задоволено у повному обсязі та на користь територіальної громади селища Козин з незаконного володіння витребувано земельну ділянку площею майже 1 га".

Читайте також: ГПУ заявила про арешт майна братів Клюєвих - ЗМІ

Як розповіли в прокуратурі, установлено, що рішенням виконавчого комітету Козинської селищної ради незаконно передано у власність громадянину земельну ділянку для будівництва і обслуговування житлового будинку площею майже 1 га, що розташована в смт Козин Обухівського району.

Виділення земельної ділянки відбулось з порушенням вимог Земельного кодексу України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» без прийняття відповідного рішення сесією селищної ради, "а виконавчий комітет органу місцевого самоврядування не має право на розпорядження землями від імені територіальної громади", зауважили в прокуратурі.

"У подальшому вказану земельну ділянку у громадянина придбав колишній народний депутат від Партії регіонів С. Клюєв", - зазначає прес-служба прокуратури Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-