Екс-голову Нафтогазу Бакая у Росії перевели під домашній арешт

Екс-голову Нафтогазу Бакая у Росії перевели під домашній арешт

Укрінформ
Таганський суд Москви, повторно розглянувши клопотання слідчих, змінив запобіжний захід колишньому голові "Нафтогазу України" Ігорю Бакаю, якого звинувачують у шахрайстві, зі взяття під варту на домашній арешт, продовживши його до 12 січня.

Про це повідомляє ТАСС, посилаючись на прес-службу суду. 

"Таганський суд 15 листопада на підставі рішення Мосміськсуду про повторний розгляд рішення про обрання запобіжного заходу відносно Бакая заново розглянув клопотання слідчих органів. Суд ухвалив змінити йому запобіжний захід з арешту на домашній арешт. Крім того, того ж дня суд розглянув клопотання слідчих органів про продовження йому домашнього арешту. Бакай відправлений під домашній арешт терміном до 12 січня 2018 року", - розповів чиновник.

Читайте також: Хто такий Ігор Бакай і навіщо він втік до Росії?

Як повідомлялося, Бакай визнаний банкрутом і підозрюється у розкраданні 12 млн дол. у Metalloinvest Limited Алішера Усманова.

Бакай має загальний борг перед різними компаніями на суму понад 1,5 млрд руб. (26 млн дол.). Бакай і його дружина Наталя Козицька за заявою кредитора в особі ПАТ АКБ "Связь-Банк" визнані банкрутами, суд запровадив процедуру реалізації їхнього майна. 

Ігор Бакай був першим головою правління Нафтогазу з 1998-го по 2000 рік. З жовтня 2003 року по грудень 2004 року при президентові Леоніді Кучмі очолював Державне управління справами України. Після перемоги на виборах Віктора Ющенка пішов у відставку. Звинувачувався в Україні у перевищенні влади та зловживанні службовим становищем. На початку 2005 року виїхав до Росії й отримав російське громадянство.

Фото: Олександр Синиця / PhotoXPress

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-