Порошенко і Гройман привітали працівників радіо та телебачення з професійним святом

Порошенко і Гройман привітали працівників радіо та телебачення з професійним святом

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко та Прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітали працівників радіо, телебачення та зв’язку з нагоди професійного свята.

"У сучасних складних умовах російської агресії проти нашої країни трудові колективи вітчизняних телерадіокомпаній та підприємств зв’язку щоденно забезпечують високий рівень комунікацій та інформування суспільства про події в Україні і світі", - йдеться у вітанні Глави держави.

Він наголосив, що перетворення, які розпочалися в українському телерадіопросторі, вже приносять відчутні позитивні результати: українська мова стає домінуючою в ефірі вітчизняних телерадіокомпаній, а розвиток технологій новітнього зв’язку проголошено одним із пріоритетних напрямів реформ.

"Саме на вас у цей непростий період покладається важлива місія захисту та розширення нашого інформаційного простору, де категорії свободи слова, редакційної незалежності, ефективної комунікації і поширення об’єктивної та правдивої інформації незалежно від державних кордонів дають чіткий дороговказ для європейського поступу українського суспільства", - зазначив Порошенко.

У свою чергу Прем'єр-міністр відзначив важливу роль медіа-мовників, які доносять до суспільства оперативну та грунтовну інформацію про актуальні процеси у світі та нашій країні, формують нову комунікативну культуру та утверджують цінності демократії і відкритого суспільства.

"Суспільний вплив і потужну консолідуючу та контролюючу функцію засобів масової інформації важко переоцінити. Зокрема, наші заходи щодо збільшення україномовного продукту на радіо та телебаченні є надзвичайно важливими для поширення української мови, а отже, і подальшого розвитку країни, української політичної нації та її культури, інформаційного поля та гуманітарної сфери загалом. І ключову роль у цьому процесі відіграють медіа-мовники, які забезпечують наших громадян належним контентом, виконують важливу функцію соціального посередника, встановлюючи тісні зв’язки між різними суспільними секторами, формуючи об’єктивні уявлення про сучасний світ та його складні процеси", - підкреслив Гройсман.

Читайте також: Парубій розповів єврокомісару про українські реформи

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Україні День працівників радіо, телебачення та зв’язку. Свято встановлено «...на підтримку ініціативи працівників радіо, телебачення та галузей зв’язку України...» згідно з Указом Президента «Про День працівників радіо, телебачення та зв’язку» від 11 листопада 1994 року. Історія свята розпочалася 16 листопада 1924 року, коли у Харкові в ефір вийшла перша в Україні радіопрограма. Відтоді журналісти та працівники сфери радіо відзначали цей день як професійне свято. Нині ж до них долучилися телевізійники, представники інтернет-ЗМІ. Цей день відзначають і фахівці зв’язку, що забезпечують роботу телефонних мереж та мереж Інтернет-зв’язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-