Суд відмовив сину Януковича у мільярдному позові проти НБУ

Суд відмовив сину Януковича у мільярдному позові проти НБУ

Укрінформ
Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні позову сина екс-президента України Віктора Януковича Олександра Януковича до НБУ про відшкодування 1,6 млрд грн збитків у зв'язку з виведенням з ринку ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", акціонером якого він є.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

"Печерський районний суд м. Києва 14 листопада 2017 року ухвалив рішення, яким залишив без задоволення позовні вимоги Олександра Януковича до Національного банку України про відшкодування збитків у розмірі 1,6 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Янукович у серпні 2017 року звернувся з позовом до Національного банку України з вимогами про відшкодування збитків у зв'язку з виведенням з ринку ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", акціонером якого він є.

“За результатами розгляду судової справи суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення позову”, - поінформували в НДБУ.

Читайте також: Суд конфіскував нафтопродукти Курченка на 800 мільйонів

Як повідомлялося, у січні 2016 року Вищий адміністративний суд України підтвердив правомірність прийняття Національним банком України постанови "Про віднесення Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський банк розвитку" до категорії неплатоспроможних" від 27 листопада 2014 року № 743.

У зв'язку із застосуванням Радою Європейського Союзу санкцій до єдиного акціонера ПАТ "ВБР" - Олександра Януковича, з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів цього банку, Національний банк України 27 листопада 2014 року прийняв рішення про віднесення ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" до категорії неплатоспроможних, а 21 грудня 2015 року - про його ліквідацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-