У разі обрання директором Матіос обіцяє запустити Держбюро розслідувань до літа

У разі обрання директором Матіос обіцяє запустити Держбюро розслідувань до літа

Укрінформ
У випадку обрання головного військового прокурора  Анатолія Матіоса директором Державного бюро розслідувань, він обіцяє розпочати повноцінну роботу цього правоохоронного органу уже 1 червня наступного року.

Про це він заявив під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У випадку обрання мене завтра головою та інших двох заступників, Державне бюро розслідування зможе запрацювати з 1 червня. Цього достатньо, щоб в найближчі два місяці прийняти необхідні 30 постанов і розпоряджень уряду, які унормують і регламентують матеріально-технічне і кадрове підгрунтя діяльності ДБР", - сказав він.

На думку Матіоса, цілком можливо за три місяці заповнити 50% вакантних посад у ДБР.

Він нагадав, що законодавство передбачає кадрове наповнення ДБР у розмірі 31% за рахунок слідчих органів прокуратури, які пройдуть конкурсний відбір і поліграф, 19% за рахунок слідчих інших правоохоронних органів та 51% особами, які мають юридичну освіту і досвід роботи у галузі права.

Читайте також: Директор для ДБР: комісія завершила співбесіди з кандидатами

Головний військовий прокурор також запевнив, що сприйме будь-який вибір конкурсної комісії з обрання директора ДБР і не оскаржуватиме його.

"Хоча вважаю себе найбільш підготовленим, сприйму любий вибір комісії, не буду його оскаржувати у випадку мого необрання і точно знаю, що далі робитиму", - резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада комісія з обрання директора ДБР має визначити з-поміж 19 кандидатів переможців на посаду директора та двох його заступників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-