Справа рюкзаків: адвокат звинуватив НАБУ в прослуховуванні сина Авакова

Справа рюкзаків: адвокат звинуватив НАБУ в прослуховуванні сина Авакова

Укрінформ
У САП заявили, що НАБУ не прослуховувало розмови сина голови МВС - Олександра Авакова, а запис дзвінка, яким його намагалися викликати на допит, дозволяє чинний КПК, оскільки це є процесуальна дія.

Про це у коментарі журналістам заявив прокурор САП Василь Кричун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Безумовно, це не було прослуховування в сенсі негласної слідчої розшукової дії. Мова йшла про здійснення виклику (Авакова-молодшого на допит - ред.), це є процесуальною дією. КПК дозволяє фіксувати процесуальні дії. Це була не негласна слідчо-розшукова дія, як акцентувала сторона захисту, а процесуальна дія", - сказав Кричун.

Раніше у судовому засіданні один із прокурорів САП подав до суду для долучення до матеріалів справи рапорт детектива НАБУ щодо того, як в НАБУ намагалися викликати сина глави МВС на допит. Прокурор під час засідання цитував цю розмову детектива і Олександра Авакова.

У свою чергу адвокат Авакова-молодшого Андрій Федур зазначив, що цьому документу має дати оцінку прокурор, оскільки, ймовірно, його підзахисного прослуховували.

"Мені здається, що цьому документу має надати оцінку прокурор. Виявляється, мого підзахисного прослуховували. Більше того, його телефонні розмови записувалися. Йде мова про те, що буцімто він розмовляв з детективами. Сьогодні є дуже таким модним, що пранкери спілкуються від імені всяких різних осіб, і я не виключаю, що з моїм підзахисним міг поспілкуватися пранкер від імені детектива НАБУ. А тепер виявляється, що мабуть, дзвонив таки детектив НАБУ", - сказав Федур.

Читайте також: Справа рюкзаків: суд залишив сина Авакова під особистим зобов'язанням

Журналістам після засідання адвокат заявив, що питання щодо ймовірного прослуховування "ми з свого боку вивчимо досконало".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-