ГПУ відреагувала на

ГПУ відреагувала на "викривальні фантазії" звільненого слідчого

Укрінформ
У Генпрокуратурі заявляють, що колишній слідчий Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Дмитро Сус робить заяви засобам масової інформації, які не відповідають дійсності.

Про це йдеться на сайті відомства.

"Всі голослівні заяви, які робить Д.Сус ряду українських ЗМІ, жодним чином не відповідають реальному стану розслідування згаданих кримінальних проваджень. У зв’язку з чим Генеральна прокуратура України розглядає подібні "викривальні" фантазії як спосіб тиску на слідство та суд", - зазначили у ГПУ.

У відомстві нагадали, що 19 вересня 2016 року Суса відсторонили від виконання службових обов’язків за фактом можливого заподіяння тілесних ушкоджень двом працівникам НАБУ 12 серпня 2016 року.

Крім того, Генеральна інспекція ГПУ під час перевірки достовірності відомостей у його декларації за 2015 рік виявила незадекларований транспортний засіб. За це наказом від 11 листопада 2016 року Суса було притягнуто до дисциплінарної відповідальності за фактом недоброчесності, невідповідності майнового стану його доходам, одержаним із законних джерел, а також недостовірного декларування ним свого майна.

Суса було звільнено 13 квітня поточного року з ГПУ за "систематичне грубе порушення вимог законів України "Про запобігання корупції", "Про прокуратуру", правила прокурорської етики та вчинення дій, що порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у його чесності та непідкупності органів прокуратури".

Читайте також: Дерев’янко розказав, чому його викликали в ГПУ

Наразі Сус підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України. Кримінальне провадження розслідується НАБУ.

В інтерв'ю "Українській правді" Сус розповів, що отримував вказівки від генпрокурора, яким чином розслідувати ті чи інші справи.

На запитання, по яких справах йому доводилося бувати у генпрокурора Юрія Луценка, Сус сказав, що бував у справі по "Нафтогазвидобуванню", по суддях. Він додав, що Луценко казав про "закручування гайок", зокрема, "закручувати гайки" потрібно було Рінату Ахметову.

Сус також розповів, що директора "Нафтогазвидобування" Олега Семінського, який зник у 2012 році, просто вкрали і не знайшли б, якби на те не було волі вищого керівництва. 

За словами Суса, спершу він отримав "зелене світло" розслідувати цю справу, але коли вийшов на фігурантів, то за часів генпрокурора Віталія Яреми справу відразу ж забрали, а через тиждень після призначення генпрокурором Віктора Шокіна, справу знову йому повернули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-