Порошенко оголосив 2018 роком реалізації проекту

Порошенко оголосив 2018 роком реалізації проекту "Я маю право!"

Укрінформ
Президент підписав указ «Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!», спрямованого на підвищення правової культури українців.

Про це зазначається на офіційному сайті Глави держави.

“Президент Петро Порошенко підписав Указ №361/2017 «Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!». Указ сприятиме формуванню правової культури та свідомості у суспільстві, підвищенню рівня знань громадян щодо механізмів захисту своїх прав”, - ідеться в повідомленні.

Як відзначили в АП, відповідну ініціативу Президента й уряду щодо посилення захисту прав і свобод громадян та покращення надання безоплатної правової допомоги було розглянуто на засіданні Національної ради реформ. Зокрема, під час обговорення глава держави повідомив, що пропонується започаткувати спільну програму «Я маю право».

«І це буде не просто правова безоплатна допомога в судах, яка є і зараз. А це – безоплатні юридичні консультації, на які матимуть право найменш захищені верстви населення», - наголосив Порошенко.

Крім того, підписаним нині указом доручається Кабінету міністрів України затвердити план заходів із реалізації зазначеного проекту. Так, уряд має забезпечити інформування громадян про гарантовані їм Конституцією та законами права у відповідних сферах через ЗМІ, шляхом запровадження телефонних «гарячих ліній», організації зустрічей з громадянами за місцем проживання, виготовлення інформаційних матеріалів.

Крім того, мають здійснюватися комунікаційні заходи з метою запровадження реалізації цього проекту.

Кабінет міністрів повинен щоквартально інформувати Президента про хід проведення Року реалізації проекту «Я маю право!».

Читайте також: Уряд шукає, як підняти пенсії тим, хто працював за "трудодні"

Також документ визначає, що органи місцевого самоврядування мають сприяти забезпеченню реалізації цього проекту шляхом проведення відповідної інформаційно-роз’яснювальної роботи. Зокрема, на регіональних телеканалах мають бути створені програми, орієнтовані на підвищення рівня правової культури та правової свідомості громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-