Екс-член НАЗК вважає нелегітимним направлення до суду адмінпротоколу на Ситника

Екс-член НАЗК вважає нелегітимним направлення до суду адмінпротоколу на Ситника

Укрінформ
Колишній член Нацагентства з питань запобігання корупції Руслан Рябошапка вважає, що рішення про направлення до суду протоколу про адмінпорушення директора НАБУ Артема Ситника було ухвалено з порушенням закону.

Про це Рябошапка написав у Facebook за результатами засідання НАЗК.

 "Проект рішення про схвалення протоколу (про адмінпорушення Ситника. - Ред.) вніс на розгляд НАЗК член Агентства Олександр Скопич. Відповідно до статті 7 закону про запобігання корупції, проект рішення вносить на засідання Агентства лише той член НАЗК, до компетенції якого належить питання, тобто той член, який за розподілом обов'язків відповідає за певний напрямок... Перерозподілу повноважень після моєї відставки та відставки Руслана Радецького, а також після призначення Олександра Серьогіна не було. Тобто Скопич не мав повноважень вносити проект рішення на розгляд НАЗК, відповідно - рішення прийнято з порушенням закону і всупереч конституційного принципу законності", - написав Рябошапка.

Читайте також: НАЗК ознайомило Ситника з протоколом про адмінпорушення

Як зауважив екс-член НАЗК, те, що у Агентстві досі не перерозподілено обов'язки, призводить до нелегітимності його рішень. "Очевидно, що це адміністративна неспроможність керівництва органу", - зазначив Рябошапка. 

Як повідомляв Укрінформ, Національне агентство з питань запобігання корупції на позачерговому засіданні у понеділок, 13 листопада, вирішило направити до суду протокол про адміністративне порушення, вчинене директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником, яке полягає у невиконанні законних вимог Нацагентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-