Марші правих є провокаціями, що сварять українців із угорцями - Москаль

Марші правих є провокаціями, що сварять українців із угорцями - Москаль

Укрінформ
Закарпатська обласна держадміністрація  не поділяє позицію політичних сил, котрі влаштували марш на вихідних у  Берегові та Ужгороді, а  під час акції зірвали угорський прапор із Берегівської міськради.

Про це заявив голова облдержадміністрації Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

«Закарпатська обласна держадміністрація обурена поведінкою правих, котрі влаштували провокативне «фаєр-шоу» на вихідних в Берегові. Акція  показала, що праві діють в одному ключі з російськими спецслужбами, які прагнуть розхитати ситуацію в Закарпатській області. Відповідально заявляю, що політичні сили, які влаштували цю провокацію, не мають жодної підтримки на Закарпатті. Саме тому більшість учасників «фаєр-шоу» була привезена в Берегово із сусідніх областей, насамперед Львівщини», - заявив Москаль.

Читайте також: Закарпаття не отримало 107 мільйонів від "дорожнього експерименту" - Москаль

За його словами,  на центральному рівні Україна робить усе, щоб знайти з Угорщиною спільні точки дотику й згладити непорозуміння, які виникли через освітній закон.

Що ж стосується учасників маршів, то усе, чого вони досягли своєю поведінкою, – це викликали обурення в місцевих мешканців.

У зв’язку із резонансом події  Москаль направив до керівництва МВС звернення, де попросив оцінити  поведінку поліції, яка «пасивно спостерігала за провокацією в Берегові».

Як повідомлялося, на вихідних в Ужгороді та в Берегові пройшли марші правих на честь річниці заснування історичної Карпатської Січі у 1938-му. Хлопці в балаклавах  пройшли вулицями міст  із прапорами та смолоскипами, викрикуючи  слогани праворадикального змісту. У Берегові, зокрема, під час акції зірвали угорський прапор із Берегівської міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-