Геращенко вважає, що намети на Грушевського

Геращенко вважає, що намети на Грушевського "створюють проблеми на рівному місці"

Укрінформ
Намети, встановлені мітингувальниками на вулиці Грушевського під Верховною Радою, слід прибрати, оскільки “не можуть кілька десятків громадян тримати в терорі багатомільйонне місто”.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

“Я шаную право кожного українця і громадян інших країн на мирний протест, українці важко вибороли це своє право на мирний демократичний протест. Я щиро шаную опозицію і їх право на протест. Але так само всі політики мають шанувати право киян і гостей столиці на мирне життя, не створювати їм проблем на рівному місці. Особливо, якщо кияни акцію не підтримують. Не можуть кілька десятків громадян тримати в терорі багатомільйонне місто”, - зазначила вона.

Геращенко заявила, що звернулася до лідерів опозиційних фракцій з проханням шанувати Київ і киян і “так само публічно, як місяць тому підтримували акцію, так само публічно закликати нечисленних мітингарів прибрати намети з проїжджої частини й перенести їх на майданчик біля ВР, де вони не заважатимуть киянам вільно просуватися центральною вулицею міста”. 

Читайте також: Близько 300 силовиків супроводжують акцію Саакашвілі в центрі Києва

“Ніякого силового прибирання наметів не буде. Але хіба кілька десятків людей мають право тероризувати мільйонне місто, демократичне, європейське, прекрасне, лояльне, чесне? Не можна так нівелювати саму ідею мирного протесту”, - написала народний депутат.

Вона також попросила мітингарів “не маргіналізувати, не принижувати, не плюндрувати і не дискредитувати речі, які є святими”: “Це неприпустимо - блукати містом під "Пливе кача"..., реквієму, під звуки якого ми прощаємося з нашими Героями”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-