Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Тридцять і одна перемога за жовтень

Тридцять і одна перемога за жовтень

Укрінформ
Наші позитиви станом на жовтень 2017 року

1. У Донецькій області запрацювали безкоштовні курси з української мови для цивільного населення.

2. Верховна Рада України, в рамках пенсійної реформи, ухвалила проект закону щодо підвищення пенсій (№6614).

3. На Сумщині у власність учасників АТО передали понад 6000 гектарів землі, на Одещині — 1500 га., у Запорізькій та Херсонській областях — понад 2000 га в кожній.

4. Уряд затвердив план заходів з реалізації Стратегії комунікацій у сфері запобігання та протидії корупції на 2017 рік.

5. На Львівщині 157 родин учасників АТО отримали житло.

6. Міністерство освіти і науки забезпечило підключення понад 100 українських вишів та наукових установ МОН до міжнародних наукових баз даних за кошти держбюджету. Зокрема, 68 закладів отримали доступ до бази Scopus, а 64 — до Web of Science.

7. Заступники голови Меджлісу Ільмі Умеров та Ахтем Чійгоз були звільнені з Росії та прибули до Києва.

8. Українська команда здобула дві золоті медалі на Міжнародній учнівській олімпіаді з екології

9. Японська художниця вперше представила в Києві свої роботи — зображення бійців ЗСУ в стилі аніме.

10. Українець не тільки став кращим фріраннером за версією Red Bull Art of Motion 2017 в Греції, а ще й набрав рекордну кількість балів за всю історію змагань.

11. Президент підписав Указ №310/2017 Про рішення РНБО України від 13 вересня 2017 року «Про Концепцію забезпечення контррозвідувального режиму в Україні».

12. ВР ухвалила закон про основні засади забезпечення кібербезпеки.

13. Довідку про відсутність судимості відтепер можна отримати дистанційно, в режимі онлайн, і абсолютно безкоштовно.

14. ВР прийняла закон про запуск судової реформи, яка передбачає новий Верховний Суд України, можливості для електронного ведення судових процесів і медіацію, коли суддя розглядатиме справу ще до того, як вона потрапить до суду.

15. Українське підприємство з виробництва молокопродуктів отримало право експорту своєї продукції на ринок Європейського Союзу.

16. Паралімпійська збірна України з футболу стала чемпіоном світу. До фіналу українська збірна пробилася, отримавши перемогу над командою Росії.

17. У Страсбурзі в рамках пленарного засідання Європейського Парламенту відбулося підписання Президентом Парламенту та Естонським Головуванням Регламенту ЄС про надання Україні додаткових торговельних преференцій ЄС терміном дії на 3 роки.

18. Сигнал нової української телевежі у Бахмутівці Луганської області перетнув запланований радіус і досяг Довжанська.

19. Відомі на весь світ бренди: Apple, Lacoste, Diesel, Motorola, Nissan, Sodastream і Lee Coper зняли свої рекламні ролики в Києві!

20. На фіналі чемпіонату Світу з армспорту в Будапешті наша землячка з Кобеляк Руслана Кулик перемогла росіянку Заліну Хосроєву.

21. Угода про асоціацію між ЄС та Україною повністю набула чинності.

22. Українські парашутисти встановили перший офіційний рекорд у вінгсьюті — стрибок виконали 15-ро людей.

23. Україна відкрила дані про бенефіціарів компаній!

24. Українська тенісистка Еліна Світоліна виграла Rogers Cup, престижний турнір у Торонто, який також називають відкритим чемпіонатом Канади.

25. Українська команда з фрістайлу зайняла перше місце у фінальному батлі IBE, який пройшов у Голландії.

26. Міжнародна компанія Global Firepower, яка щорічно складає рейтинг кращих армій світу, цього року помістила Україну на 30 місце з 133 можливих (між Швецією і М’янмою). Порівняно з країнами-сусідами, Україна посіла третє місце — після РФ і Польщі.

27. Збірна України з Інформатики вдало виступила на 29-й Міжнародній Олімпіаді з Інформатики серед школярів IOI-2017 (International Olympiad in Informatics), що пройшла в Тегерані, Іран, здобувши одну золоту та дві срібні нагороди.

28. Українська спортсменка Яна Беломоіна стала чемпіонкою Європи з маунтенбайку в олімпійській дисципліні крос-кантрі на змаганнях, що відбувались в Італії.

29. Український документальний фільм «Повітряні захисники» зайняв перше місце на VIII Варшавському фестивалі авіаційних фільмів «FlyFilmFestival».

30. Україна піднялася на 4 пункти в рейтингу Doing Business 2018, який складається Всесвітнім банком, і посіла 76 місце, обігнавши, зокрема, Китай! У цьому році країна здійснила прорив за індикатором «Отримання дозволів на будівництво» на 105 пунктів, а за «Оподаткуванням» — на 41 пункт.

31. Україна отримала доступ до логістичної електронної бази НАТО, за допомогою якої можна буде здійснювати обмін інформацією між державами-членами про потреби Збройних сил у матеріально-технічних засобах, а також брати участь у відповідних тендерах НАТО.

Medium

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-