Стан Клиха викликає велике занепокоєння - МЗС

Стан Клиха викликає велике занепокоєння - МЗС

Політв’язні
Укрінформ
Моральний та фізичний стан українського політв'язня Станіслава Клиха викликає велике занепокоєння.

Про це сказала речниця Міністерства закордонних справ Мар'яна Беца, повідомляє "5 канал".

"Ми, безперечно, тримаємо це питання на контролі. Наприкінці вересня відбулася зустріч нашого консула з Клихом. Його моральний та фізичний стан викликає велике занепокоєння. Це, скоріше за все, наслідок тих страшних тортур, які застосовувала Російська Федерація. Місяць до того він перебував у психіатричній лікарні", - зазначила Беца.

За її словами, питання надання допомоги Клиху є одним із пріоритетних для МЗС. "Ми зараз вимагаємо ще чергову зустріч нашого консула з Станіславом Клихом. Будемо сподіватися, що буде надано дозвіл, хоча Російська Федерація дуже часто грубо порушує норми міжнародного права і не надає такий дозвіл", - повідомила речниця МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, стан здоров'я незаконно засудженого в Росії українця Станіслава Клиха різко погіршився, він провів у комі шість днів.

Верховний суд Чечні у травні 2016 року засудив українців Миколу Карп'юка та Станіслава Клиха до 22,5 років і 20 років колонії суворого режиму відповідно за обвинуваченням у вбивстві російських військовослужбовців у Грозному в 1994-1995 рр.

Читайте також: Клих впав у кому ще на початку вересня - адвокат

Карп'юк та Клих не визнали своєї провини і категорично заперечували, що були в Чечні. Крім того, під час процесу вони розповіли, що дали свідчення під тортурами.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав Клиха і Карп'юка політв'язнями.

Наприкінці серпня 2017 року з'явилася інформація, що Клиха утримують у лікарні в російському Магнітогорську. Пізніше російський омбудсмен Тетяна Москалькова підтвердила цю інформацію, заявивши, що Клиха було госпіталізовано у психлікарню за власною письмовою згодою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-