Учні ліцею-інтернату

Учні ліцею-інтернату "Кадетський корпус" склали присягу

Фото
Укрінформ
106 учнів кадетських класів ліцею-інтернату "Кадетський корпус" Шевченківського району Києва  отримали погони кадетів і склали присягу кадетів на вірність девізу "Життя - Вітчизні, честь - нікому".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, урочиста церемонія посвяти в кадети відбулась у п'ятницю, 10 листопада, у Дипломатичній академії  ім. Геннадія Удовенка при МЗС.

Погони ліцеїстам вручили голова Служби зовнішньої розвідки України Євген Божок, ветерани Служби, представники Міноборони, Державної прикордонної служби України, народні депутати Ірина Фриз, Ганна Гопко, Андрій Тетерук та інші почесні гості. 

Учні ліцею-інтернату "Кадетський корпус" склали присягу і отримали погони кадетів/ Фото Олени Худякової

"Я бачу сьогодні  те майбутнє, яке ви уособлюєте, і я знаю, що воно буде неймовірним. Я бажаю вам миру, віри в себе, сили духу і нових знань. Вчіть мови, тому що ви будете захищати Батьківщину поруч із солдатами НАТО, бо я вірю, що Україна стане достойним членом Альянсу, в якому ви будете уособлювати Українську державу", - сказала у вітанні кадетам Ірина Фриз. 

Представник ліцею також зачитав звернення від імені кадетів, їхніх батьків та  колективу ліцею до Київської міської адміністрації з проханням у рамках декомунізації перейменувати одну з вулиць на честь кадета Кизила Андрія Олександровича, який у січні цього року загинув під Авдіївкою, рятуючи життя своїх бійців. 

Ліцей-інтернат №23 «Кадетський корпус» з посиленою військово-фізичною підготовкою Шевченківського району м. Києва – це заклад нового типу, що налічує 28 кадетських класів, в яких навчається понад 700 вихованців. Перший кадетський клас у ліцеї-інтернаті N23 було відкрито 1 вересня 2009 року за підтримки Департаменту освіти і науки КМДА та управління освіти Шевченківської райдержадміністрації. Це стало початком відтворення кадетського виховання в Києві на засадах та традиціях Володимирського Київського кадетського корпусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-