Реформа освіти поверне українську мову кожному українцю - Порошенко

Реформа освіти поверне українську мову кожному українцю - Порошенко

Укрінформ
Реформа освіти забезпечить знання українською мови для кожного українця.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко під час Форуму представників місцевих громад, обраних від партії БПП "Солідарність", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Починаючи з вересня, ми прийняли нову і амбітну реформу освіти, яка робить дуже важливу справу - не просто підвищує і робить сучасним процес освіти, інтерактивним, гнучким. Але є ще одна важлива річ - ми повертаємо українську мову українцям змалечку. Так, захищаючи національні меншини. Але українською мовою буде говорити кожен українець", - підкреслив Глава держави.

Водночас від додав, що не буде проблем оволодіти ще декількома іншими.

Всеукраїнський Форум представників місцевих громад відбувається в столичному Українському домі. В роботі Форуму беруть участь 115 голів ОТГ, обраних на перших виборах 29 жовтня 2017 року, а також голови та депутати громад, об’єднаних у 2015-2017 роках, народні депутати України та представники уряду.

Читайте також: Рада Європи в Україні планує запустити проект захисту нацменшин

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 5 вересня схвалила закон «Про освіту», який, зокрема, регулює питання використання української мови в сфері освіти. Президент України Петро Порошенко підписав Закон.

Закон передбачає перехідний період для дітей, які вступили на навчання до 1 вересня 2018 року і зараз навчаються мовами нацменшин, до 1 вересня 2020 року. З 1 вересня наступного року дошкільну та початкову освіту діти можуть отримувати мовою відповідної національної меншини, при цьому паралельно вивчаючи державну.

З 5 класу діти національних меншин будуть починати вчитися державною мовою, а мову нацменшин вивчатимуть як окрему дисципліну. Якщо мова нацменшини відноситься до мов Європейського Союзу, можливо викладання також на ньому однієї чи декількох дисциплін.

У той же час офіційні органи ряду країн, що мають велику діаспору в Україні, висловили протест з приводу прийняття цього закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-