САП передає до суду справу Насірова

САП передає до суду справу Насірова

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Романа Насірова, відстороненого від обов'язків голови Державної фіскальної служби, та скеровує справу до суду.

Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

"Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою за наслідками виконання вимог ст.290 КПК України затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою громадянина України голови ДФС України, а також керівника Департаменту ДФС України, який сьогодні вручено підозрюваним та їх захисникам. Сьогодні ж обвинувальний акт буде скеровано до суду", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з моменту відкриття матеріалів кримінального провадження минуло більш ніж три місяці. "Нарешті після обмеження сторони захисту в ознайомленні рішенням слідчого судді маємо змогу завершити досудове розслідування, як і передбачалось, складанням обвинувального акта. У ході виконання вимог ст.290 КПК України сторона захисту не надала доказів, які б могли свідчити про необхідність зміни правової кваліфікації кримінальних правопорушень, а тим більше – закриття кримінального провадження", - підкреслили у САП.

У відомстві наголошують, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура, процесуальні керівники впевнені у наявності беззаперечних доказів вчинення підозрюваними інкримінованих їм злочинів та сподіваються на дотримання розумних строків судового розгляду, де ці докази будуть належним чином представлені суду.

Читайте також: Суд дозволив Насірову виїхати з Києва й не дав зняти браслет

"Маємо сподівання, що суд забезпечить дотримання вимог ст.ст. 314, 320 КПК України щодо призначення підготовчого судового засідання у п’ятиденний строк з дня надходження обвинувального акта до суду, а також запасного судді, з урахуванням складності кримінального провадження та неабиякого суспільного резонансу, який воно викликало", - зазначається у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня детективи НАБУ вручили підозру Насірову у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Слідство вважає, що впродовж 2015-2016 років Насіров, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ " Надра Геоцентр", що спричинило державі шкоду близько 2 млрд грн.

7 березня суд заарештував Насірова на два місяці з правом внесення застави у 100 млн грн. 16 березня його звільнили з Лук'янівського СІЗО після внесення застави. Пізніше запобіжний захід продовжили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-