Клімкін закликав іноземних дипломатів вивчати українську

Клімкін закликав іноземних дипломатів вивчати українську

Укрінформ
Міністерство закордонних справ закликає іноземних дипломатів вивчати українську мову, щоб отримувати інформацію про події в Україні з першоджерел.

Про це сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін під час святкового обіду в МЗС з нагоди Дня української писемності та мови, на який були запрошені глави іноземних дипломатичних представництв, які вивчили і вільно спілкуються українською мовою, повідомили у відомстві.

"Ми заохочуємо всіх, хто цікавиться Україною, її історією, традиціями, культурою, вивчати українську мову. Це дозволить не лише отримувати інформацію з першоджерел про події, що відбуваються в українському сьогоденні, а й відчути колорит нашої країни через фольклорні матеріали, пісні, вірші, твори відомих письменників", - підкреслив Клімкін.

За даними прес-служби, учасники обіду також мали нагоду почастуватися стравами сучасної української кухні та поділитися власним досвідом вивчення української мови, що є однією з найбільш поширених мов у світі, як іноземної.

Читайте також: Віце-прем'єр, письменник і посол написали радіодиктант з української мови

Участь у заході взяли посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Джудіт Гоф, посол Канади Роман Ващук, посол Литовської Республіки Марюс Януконіс, посол Республіки Польща Ян Пєкло, посол Франції Ізабель Дюмон та голова Офісу Ради Європи Мортен Енберг, повідомили в МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-