ОБСЄ допоможе Україні боротися з незаконним обігом зброї

ОБСЄ допоможе Україні боротися з незаконним обігом зброї

Укрінформ
ОБСЄ допоможе Україні у питаннях протидії незаконному переміщенню зброї, боєприпасів та вибухових речовин через державний кордон.

Таке рішення було прийнято на міжвідомчій координаційній зустрічі з питань обговорення умов та узгодження дорожньої карти дій започаткування спільного із Секретаріатом ОБСЄ проекту "Боротьба з незаконним обігом зброї, боєприпасів і вибухових речовин на державному кордоні України", - йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

Проект спрямований на підвищення потенціалу національних інституцій України у боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів і вибухових речовин через державний кордон України у контексті захисту національних інтересів України та боротьби із постійно зростаючими загрозами у сфері безпеки.

Сторони домовилися, що на початковому етапі реалізація проекту передбачатиме проведення аналізу нормативно-правого регулювання питань, пов’язаних з володінням, реєстрацією, переміщенням зброї через кордон України, а також відповідальністю за скоєні злочини; вивчення технічної складової та спроможностей національних правоохоронних органів; огляд інституційного забезпечення процесів попередження, виявлення і припинення незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки, а також аналіз міжвідомчої взаємодії та міжнародного співробітництва.

Читайте також: На саміті міністрів ОБСЄ обговорюватимуть ситуацію в Україні

Представники зацікавлених міністерств і відомств України погодились, що участь у вказаному проекті покращить міжвідомчу координацію у питаннях протидії незаконним переміщенням зброї через кордон.

До обговорення модальностей запропонованого проекту з експертами ОБСЄ також долучилися представники Міністерства закордонних справ України, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки, Державної фіскальної служби та Національної поліції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-