У НАБУ спростували звинувачення НАЗК щодо конфлікту інтересів у Ситника

У НАБУ спростували звинувачення НАЗК щодо конфлікту інтересів у Ситника

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро заперечує звинувачення Національного агентства з запобіганню корупції (НАЗК) в конфлікті інтересів у директора бюро Артема Ситника.

Про це інформує прес-служба НАБУ в Facebook.

Повідомляється, що 3 листопада надало копії запитуваних НАЗК документів щодо адміністративноъ справі за позовом ТОВ "Юридична компанія "Студія права" до Державної фіскальної службі (ГФС) в якому Артем Ситник був залучений до участі в якості третьої особи на стороні відповідача. Також НАБУ роз'яснило відсутність конфлікту інтересів в описаному НАЗК випадку.

Зазначається, що разом з цим детективи НАБУ в рамках досудового розслідування кримінального провадження від 5 жовтня викликали на допит в якості свідка голову НАЗК Наталю Корчак, від імені якої бюро і отримувало запити на надання інформації. Згідно інформації, вона не з'явилася на допит.

Читайте також: НАЗК попередило Ситника про "приватний інтерес" у його детектива

"Наголошуємо, що за таких обставин голова НАЗК не вправі розглядати будь-які питання щодо діяльності Національного бюро та його працівників і зобов’язана вжити заходів щодо врегулювання реального конфлікту інтересів (ст.28 Закону України «Про запобігання корупції»). Відтак спрямування вимог до Національного бюро, яке мало місце, ставить під сумнів об’єктивність виконання посадових обов’язків голови Нацагенства та може дискредитувати орган, основним завданням якого є забезпечення формування та реалізація державної антикорупційної політики", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: НАЗК чекає від Ситника пояснень і кличе до себе

Крім цього, НАБУ закликало Наталю Корчак "виконувати свої процесуальні обов'язки, з'являтися за викликом детективів Національного бюро для дачі показань замість того, щоб використовувати займану посаду в уникнення надання роз'яснень".

Раніше НАЗК винесло припис директору НАБУ через детектива Семака, який не повідомив керівництво про наявність потенційного конфлікту інтересів під час розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-