Справа Колмогорова: Луценко каже, що статтю можуть змінити

Справа Колмогорова: Луценко каже, що статтю можуть змінити

Укрінформ
Під час повторного судового розгляду справи прикордонника Сергія Колмогорова його дії можуть перекваліфікувати за іншою статтею.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив журналістам у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У справі був ряд проблем, допущених попереднім захистом у першій і другій інстанції. Можу підтримати рішення суду, який відправив це кримінальне провадження на повторний розгляд до первинної інстанції суду. Там, сподіваюся, захист зможе оголосити всі свої тези, які, ймовірно, можуть призвести до перекваліфікації статті, за якою звинувачують Колмогорова. В такому разі йтиметься про значно іншу міру відповідальності, а відповідно, це буде дуже важливо для інших військовослужбовців", - сказав Луценко.

На його думку, справа Колмогорова є надзвичайно важливою, прецедентною, “вона показує важкість умов, коли дії військових оцінюють цивільні суди”.

“На жаль, не можу сказати, що дії Колмогорова були на 100% законними. Те, що не було зроблено попереджувального пострілу, обов'язкового по всіх чинних законодавчих документах, у тому числі наказу, на якій він посилається, є ключовою проблемою”, - додав генпрокурор.

Читайте також: Колмогоров про свою справу: Я би зараз вчинив так само

Як повідомлялося, військовослужбовець 79 прикордонного загону Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України Сергій Колмогоров у вересні 2014 року, виконуючи наказ, застосував зброю для зупинки автомобіля, внаслідок чого загинула пасажирка автівки.

15 листопада 2016 року Приморський райсуд м. Маріуполя Донецької області визнав Колмогорова винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади представника влади в правоохоронних органах строком на 3 роки та позбавленням військового звання "старший солдат".

Тим часом водій автівки, який не виконав законне розпорядження представника ДПСУ під час активних бойових дій та заходів, що спрямовані на захист територіальної цілісності та суверенітету України, виїхав до Російської Федерації.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ 6 листопада ухвалив рішення відправити справу Колмогорова на повторний розгляд у суді першої інстанції. Суд також постановив звільнити Колмогорова з-під варти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-