Порошенко вручив Жемчугову ордер на квартиру

Порошенко вручив Жемчугову ордер на квартиру

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вручив ключі та ордер на квартиру Володимиру та Олені Жемчуговим.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

“Мені надзвичайно приємно сьогодні зустрітись і я ще раз хотів би скористатись цією можливістю і подякувати за принципову життєву позицію, той подвиг, силу духа, яку Ви продемонстрували у 2014, 2015 роках. І до 2016 року, коли Ви були заручником, у полоні під тортурами”, - сказав Порошенко.

Глава держави наголосив на важливості надзвичайно принципової позиції, яку займає Володимир Жемчугов щодо відновлення суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України. “Про Вас та вашу історію має знати вся країна. Ви справжній Герой України. На Вашому прикладі мають виховуватись покоління українських патріотів”, - підкреслив він.

Президент також зазначив, що дасть доручення Міністерству закордонних справ більш активно залучати Володимира Жемчугова до міжнародних поїздок, щоб мати можливість доносити правду про те, через що йому довелося пройти. “Це буде найкраща зброя проти російської гібридної війни, значну частину якої складає пропаганда. І тому Ваша позиція, слова, досвід будуть для нас надзвичайно важливим внеском у нашу перемогу, яка точно буде. І звільнення Донецька, і звільнення Луганська”,  - сказав він.

Читайте також: Жемчугов записав звернення до матері Агеєва

Порошенко побажав, щоб у новій оселі родини панував мир і любов, і запевнив, що Жемчугову продовжать надавати допомогу у лікуванні.

У свою чергу, Володимир Жемчугов подякував Президенту за надану квартиру: “Дякую Вам за те, що Ви виконали свою обіцянку. Ви, як Головнокомандувач, як Президент дотримали свого слова”.

Як повідомляв Укрінформ, у період з 28 грудня 2014 року по 24 вересня 2015 року Володимир Жемчугов провів на окупованих територіях 30 спецоперацій зі знищення військових об'єктів ворога й особового складу окупаційних військ. Його самовіддані дії в тилу ворога були особливо успішними та вчасними в період оборони Дебальцевого. 29 вересня 2015 року, під час виконання чергового бойового завдання та спроби захоплення противником, Жемчугов прийняв рішення підірвати себе, внаслідок чого отримав тяжкі поранення – втратив обидві руки та зір, та у непритомному стані був захоплений бойовиками. Незважаючи на вкрай тяжкий стан здоров’я, він тривалий час утримувався у Луганському СІЗО.

17 вересня 2016 року, за особистої участі Президента України, Володимир Жемчугов був звільнений з полону бойовиків.

22  січня 2017 року Президент Петро Порошенко підписав Указ №9/2017 “Про присвоєння Володимиру Жемчугову звання Герой України”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-