Частка радіопрограм українською мовою становить 75-85% - експерт

Частка радіопрограм українською мовою становить 75-85% - експерт

Укрінформ
Частка україномовних пісень на українських радіостанціях наразі становить 32 відсотки.

Про це на презентації рухом "Простір свободи" підсумків аналітичного дослідження "Становище української мови в 2017 році" з посиланням на дані Національної ради з питань ТБ та радіомовлення заявив координатор проекту "Становище української мови" Сергій Стуканов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми цього року не проводили моніторинг радіостанцій, тому що Нацрада з питань ТБ та радіомовлення дуже якісно це робить, і вона надала позитивні і приємні для нас результати. Станом на жовтень 2017 року частка українських пісень на українських радіостанціях в середньому становить 32 відсотки”, - сказав Стуканов.

За його словами, на українському радіо також 75-85 % радіопрограм ведеться українською мовою.

“Якщо говорити про ТБ, то наш моніторинг показав, що частка суто російськомовних програм на українському ТБ становить наразі 32 %, суто україномовних — 39 %, а 29 % - це так звані двомовні програми”, - додав Стуканов.

Читайте також: Квота на українську мову в радіоефірі зросла ще на 5%

Аналітичний огляд «Становище української мови» оприлюднюється рухом «Простір свободи» щорічно, починаючи з 2011 року.

Огляд має на меті мовою фактів і цифр окреслити становище української мови в різних сферах суспільного життя, тенденції, пов’язані з розширенням чи звуженням вживання української мови.

Основними джерелами, що використовувалися при підготовці огляду, є дані офіційної статистики, результати соціологічних досліджень, а також здійснений волонтерами руху «Простір свободи» моніторинг фактичного використання української мови у ключових сферах суспільного життя.

9 листопада в Україні відзначається День української мови та писемності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-