Попри закриття

Попри закриття "податкової" справи ДФС відновила перевірку Данилюка

Укрінформ
Державна фіскальна служба відновила податкову перевірку глави Мінфіну Олександра Данилюка.

Як повідомив міністр у Facebook, у понеділок він отримав висновок ГУ ДФС в місті Києві за результатами своєї перевірки.

"Перевірку відновили, незважаючи на закриття справи ГПУ та на неузгодження цих дій з нормами Податкового кодексу про обмеження на строк проведення перевірок. А головне, її відновили відразу після того, як я оприлюднив інформацію щодо зловживань в ДФС Києва на сотні мільйонів гривень та поставив завдання керівнику ДФС забезпечити проведення розслідування та відсторонити причетних", - написав Данилюк.

Читайте також: ГПУ закрила "податкову" справу щодо Данилюка

При цьому глава Мін'фіну додав: "З одного боку, цілком очікувано акт зняв всі питання щодо невідповідності моїх доходів та витрат. З самого початку ці звинувачення були безперспективні. Але з іншого боку, були висунуті інші безглузді звинувачення. Виявляється що я на той час постійно проживаючи з родиною за кордоном, працюючи та сплачуючи там податки, мав ще крім цього заплатити податки в Україні".

"Цікава новина для мільйонів українців, що працювали та працюють за кордоном. Це звичайно ще не всі перли результату перевірки. The show must go on", - написав Данилюк.

Як повідомляв Укрінформ, у липні цього року Печерський райсуд Києва прийняв ухвалу про призначення ДФС позапланової документальної перевірки Данилюка з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період з 1998 по 2016 роки.

У свою чергу сам Данилюк заявив, що дана справа проти нього "активно проштовхується", і звинуватив правоохоронну систему в заангажованості.

На початку вересня Генпрокуратура закрила провадження про повноту сплати податків Данилюком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-