Україна - у п'ятірці країн, які найшвидше реагують на запити щодо свободи слова - МІП

Україна - у п'ятірці країн, які найшвидше реагують на запити щодо свободи слова - МІП

Укрінформ
Україна вже надала 24 відповіді щодо загрозливих ситуацій зі свободою слова на Платформу Ради Європи для захисту журналістики і безпеки журналістів.

Про це на прес-конференції в Укрінформі, присвяченій звіту Міністерства інформаційної політики за 9 місяців поточного року, сказав державний секретар МІП Артем Біденко.

"Україна входить у п'ятірку країн, які найшвидше реагують на звернення на запити громадських організацій і надають відповіді щодо загрозливих ситуацій зі свободою слова. І не тільки відповіді, а й реакцію, а також координацію органів влади. На сесії ОБСЄ було повідомлено, що Російська Федерація має 39 загрозливих ситуацій і не надала відповіді на жодну з них. При тому, що Україна має 27 таких загрозливих ситуацій і надала 24 відповіді, три з них знаходяться на стадїї надсилання до онлайн-платформи", - сказав Біденко. 

Платформа Ради Європи для захисту журналістики і безпеки журналістів була заснована у грудні 2014 року як результат підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Радою Європи та низкою неурядових та медіа-організацій "Репортери без кордонів", Міжнародна федерація журналістів, Європейська федерація журналістів, Асоціація європейських журналістів, Article 19, Комітет із захисту журналістів та «Індекс на цензуру».

Онлайн-платформа  є одним з інструментів оперативного реагування на повідомлення про перешкоджання роботі журналістів та здійснення заходів з підвищення безпеки роботи журналістів. Після оприлюднення повідомлень стосовно загрозливих ситуацій свободі слова уряди країн мають надати на них офіційну реакцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-