Вбитий у Харкові бізнесмен знав про підготовку вбивства Вороненкова - прокуратура

Вбитий у Харкові бізнесмен знав про підготовку вбивства Вороненкова - прокуратура

Укрінформ
Вбитий у ніч проти 5 листопада у Харкові бізнесмен Едуард Аксельрод був обізнаний про підготовку до вбивства екс-депутата Держдуми Російської Федерації Дениса Вороненкова.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу зазначив перший заступник прокурора міста Києва Павло Кононенко.

«Можу підтвердити, що вбитий у Харкові Едуард Аксельрод напередодні вбивства Дениса Вороненкова мав контакти з Тюріним, Василенком та, за оперативною інформацією, був обізнаний про підготовку цього злочину», - сказав він.

Водночас Кононенко зазначив, що Аксельрод не мав процесуального статусу у справі про вбивство Вороненкова, «оскільки розслідування щодо його ролі та участі, організації цього злочину триває».

За словами посадовця, наразі столична прокуратура контактує з харківськими правоохоронцями щодо можливих мотивів убивства Аксельрода; чи можуть бути пов'язані ці мотиви з його зв'язками з організаторами і замовниками вбивства Вороненкова, покаже слідство. 

Як повідомив нещодавно в інтерв'ю Укрінформу прокурор Києва Роман Говда, Юрію Василенку, який наближений до російського «злодія в законі» Володимира Тюріна, за організацію вбивства Вороненкова обіцяли контроль над обігом наркотиків та зброї в Харківській області.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив зв'язок між розстрілом Аксельрода у Харкові і вбивством Вороненкова. 

Увечері 4 листопада у Харкові невідомі обстріляли автомобіль Audi. Внаслідок обстрілу загинув водій іномарки. Згодом народний депутат Ігор Мосійчук заявив, що загиблим у Харкові виявився бізнесмен Аксельрод.

У свою чергу колишній народний депутат Віктор Уколов зазначив, що, за даними слідчих, розстріляний Аксельрод разом із знайомим Тюріна Василенком підбирали кілерів, щоб убити Вороненкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-