Зарплата Луценка зросла до 172 тисяч

Зарплата Луценка зросла до 172 тисяч

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко задекларував 172 тис. 395 грн заробітної плати. 

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

 Зокрема, в графі "розмір доходу" генпрокурор вказав суму у 172 тис. 395 грн.

У серпні Кабінет міністрів погодив підвищення оплати праці працівників прокуратури. Кабмін скасував норму, згідно з якою оклад генпрокурора раніше становив 18,5 мінімальних заробітних плат - 6 тис. 142 грн, першого заступника - 15,8 мінімальних зарплат або 5 тис. 245 грн, заступника - 14,8 мінімальних зарплат або 4 тис. 914 грн. При цьому для розрахунку окладу в даному випадку застосовувався розмір мінімальної заробітної плати в сумі 332 грн, як це встановлено для вищих державних службовців відповідно до постанови №1243 від 21 грудня 2005 року.

 При погодженні змін Мінсоцполітики вказало, що зарплати прокурорам потрібно підвищити до рівня зарплат в інших правоохоронних органах. Для прикладу міністерство вказало зарплати НАБУ, де посадовий оклад директора становить 80 тис. грн, а детектива – 30 тис. грн. 

У додатку до проекту постанови Кабінету міністрів Мінсоцполітики оприлюднило розрахунки місячних зарплат, в тому числі, керівництва Генпрокуратури.

Читайте також: Луценко закликає владу розпочати "справжній діалог" із українцями

Згідно із ними заробітна плата генпрокурора може скласти 166 тис. грн на місяць з урахуванням премії та матеріальної допомоги.

Перший заступник генпрокурора зможе отримувати 139 тис. грн, військовий прокурор – 142 тис. грн, начальник департаменту – майже 49 тис. грн

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-