Не рюкзаками єдиними: Ситник сказав, чого насправді не вистачає МВС

Не рюкзаками єдиними: Ситник сказав, чого насправді не вистачає МВС

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник вважає, що Міністерству внутрішніх справ замість рюкзаків варто було закупити електронні браслети контролю, які зобов'язані носити підозрювані за рішенням суду.

Про це він зазначив під час свого виступу на засіданні Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Виникла ситуація, що рюкзаки є, а браслетів у нас немає. Мабуть, МВС варто було б закупити браслети, а не рюкзаки, які на момент оголошення тендеру на складах були", - сказав він. 

Як повідомлялося, 31 жовтня НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та Володимира Литвина в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

За версією слідства, зазначені особи причетні до закупівлі у 2015 році за кошти Міністерства внутрішніх справ рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно та, до того ж, не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 млн грн.

Читайте також: Ситник заперечує, що попереджав Авакова про обшуки у сина

Солом'янський райсуд обрав для всіх трьох підозрюваних запобіжні заходи у вигляді особистого зобов'язання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-