Україна майже повністю відновила радіотехнічну розвідку - Порошенко

Україна майже повністю відновила радіотехнічну розвідку - Порошенко

Укрінформ
Україна за півтора року майже повністю відновила парк засобів радіотехнічної розвідки.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час урочистих заходів з нагоди Дня ракетних військ та артилерії на полігоні "Дівички" у Київській області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Півтора року тому на цьому полігоні під час практичного показу ми з вами обговорювали проблеми розвитку вітчизняної артилерії та ракетних військ. На сьогодні майже повністю відновлено парк засобів радіотехнічної розвідки, зокрема звукометричний комплекс АЗК-7, комплекс артилерійської розвідки СНАР-10, і на завершальному етапі знаходяться роботи з розроблення сучасного комплексу артилерійської розвідки "Радіотеодоліт" і модернізованого комплексу АЗК-5. Вже більше 70% органів управління ракетних військ та артилерії використовують сучасні вітчизняні автоматизовані апаратні програмні системи управління "Артос", "Кропива", "Сува", - сказав Президент.

Порошенко зазначив, що ті засоби контрбатарейної боротьби, які Україна отримала від Сполучених Штатів Америки в рамках військової допомоги, було модернізовано, зокрема українські фахівці розробили для них програмне забезпечення.

"Завдяки йому скорочено час насичення засобів ураження противників: від моменту фіксації до знищення проходить декілька хвилин. І згадані комплекси дуже добре зарекомендували себе на лінії зіткнення", - зазначив він.

Читайте також: Корсар, Фурія і Fly Eye: армія отримала понад 600 одиниць артилерії - Президент

Порошенко нагадав, що під час візиту до США у вересні цього року було досягнуто домовленостей про розширення допомоги в межах військової співпраці.

"Я мав можливість у вересні під час відвідування Нью-Йорка подякувати за це керівництву США, в тому числі і від українських воїнів, і домовитися про те, що ця допомога буде розширена і будуть надаватися більш сучасні, більш потужні комплекси радіоелектронної боротьби, контрбатарейної боротьби і не тільки зі Сполучених Штатів Америки", - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-