5 листопада: народний календар і астровісник

5 листопада: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Якова; забуваємо про непотрібне і отримуємо повний безліміт на відпочинок.

За церковним календарем сьогодні апостола Якова, брата Господнього по плоті. Згідно з переказами, за життя Ісуса Яків не визнавав Його Спасителем і увірував лише після смерті Христа. Якова називають першим єпископом Єрусалима. Близько 63 року апостол Яків прийняв мученицьку смерть – юдеї скинули його з ґанку храму і забили камінням.

На Якова зазвичай селяни завершували заготівлю дров на зиму. Вважалося, що коли встигнеш до Якова – то в оселі всю зиму буде тепло. Також з цього дня починали підгодовувати пташок. Пернатим віддавали крихти, що залишалися від пирогів, які пекли на Казанську. Це мало привернути удачу в справах у наступному році, а також обіцяло добрий урожай. Так це, чи не так – можемо перевірити. І щодо погоди: якщо на Якова піде град або снігова крупа, то на Мотрону (22 листопада) наступить справжня зима.

Іменинники сьогодні Яків, Микола, Володимир, Олександр, Єфросинія, Гнат.

Триває вишуканий зоряно-місячний джем-сейшн. Сьогодні 17-ий місячний день, позначений активною енергетикою. Сонце знаходиться в 13-му королівському градусі Скорпіона. Ключові слова – відпочинок, радість, веселощі, позитивне сприйняття світу, внутрішня свобода. Одним словом – феєрична фієста. Залишається тільки потішитись, що сьогодні неділя, а не приміром понеділок, хоча понеділок теж прийде, всьому своя черга. Нині маємо перебувати у доброму дусі, мати гарний, навіть піднесений настрій. Це свідчитиме про фізичне і психічне здоров’я. Забудьте, принаймні на сьогодні, слова «треба» і «мушу». Натомість можете спокійно поклеїти дурника, від душі посміятися, покепкувати. На секс – повний безліміт.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1979 році: -11,4; а найтеплішим у 2013 – +17,6. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-