4 листопада: народний календар і астровісник

4 листопада: народний календар і астровісник

Укрінформ
Нині Казанської; мріємо про підсніжники і дотримуємось золотої середини.

Сьогодні Казанської ікони Божої Матері. Цей образ Богородиці був і залишається одним із найулюбленіших серед православних християн. На Казанську зазвичай припадав пік весіль. Люди вірили, що якщо одружитися саме цього дня – подружнє життя буде довге і щасливе.

Щодо самого шлюбу, сім’ї в українців існувало чимало прислів’їв і приказок. Народна мудрість про чоловіка, жінку, дітей, свекра, свекруху (між іншим, більше ніж про тещу, адже зазвичай дівчина йшла в чоловікову родину), про любов, вірність і про зраду – просто вражає. «Кожна птиця знайде свого Гриця», «Ще молоко на губах не обсохло, а він жениться задумав!», «Ну й пара! Чорт сім пар чобіт стоптав, поки їх спарував!», «Чоловік та жінка – одна спілка», «Жінка чоловікові вірна подруга, а не прислуга!», «Іван плахту носить, а Настя булаву», «Драний кожух – не одежа, чужий чоловік – не надежа», «Сім’я міцна – горе плаче!» тощо.

А ще Казанський день вважався остаточною межею переходу від осені до зими – міцно сковується земля, а відтак «морозцям дорогу вказує». Якщо цього дня небо заплаче, то слідом за дощем прийде зима. Якщо зранку дощить, то надвечір має піти сніг – ознака ранніх підсніжників навесні.

День ангела нині у Івана, Володимира, Олександра, Василя, Олександра, Анни, Єлизавети, Миколи, Григорія.

Сьогодні 16-ий місячний день. Місяць уповні, самодостатній і бездоганно довершений. День золотої середини, царського шляху, помірності в усьому. Всюди має панувати гармонія. Уникайте дисонансів і надмірностей. Пиріг – строго по рецепту, вино – не більше келиха, підбори – не зависокі і не занизькі, слова – лише потрібні. Залиште екзальтацію фанатикам і тролям – їм, принаймні, за це гроші платять. Можете займатися дрібними хатніми справами, йти до театру, музею, спортзалу, в кіно, можете зустрічатися з тими, кого давно не бачили… До речі, за місячним календарем – це один із кращих днів для весілля і виховання дітей. Посіяне в їхніх душах «добре й вічне» обов’язково проросте й принесе чудові плоди. Сонячних вихідних!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1979 році: -12,2; а найтеплішим у 1957 – +14,9.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-