Вбивство депутата БПП: Тука побачив дві версії

Вбивство депутата БПП: Тука побачив дві версії

Укрінформ
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Гергій Тука побачив дві версі у вбивстві лідера фракції БПП "Солідарність" у міській раді Сєверодонецька Сергія Самарського. 

Про це він написав у соцмережі Facebook

“Вчора ввечері вбили відому на Луганщині людину - Сергія Самарського. Сергій був лідером фракції БПП "Солідарність" у міській раді Сєверодонецька. Сергій був дуже активною людиною з проукраїнськими поглядами. Не хочу впливати на хід слідства, але, з моєї точки зору, найбільш вірогідними версіями можуть бути дві: політична дільність і бізнес”, - написав Тука.

Він також нагадав, що в  Сєверодонецьку вже біля двох років триває протистояння між мером Валентином Казаковим  і міською радою, яка кілька разів  відправляла його у відставку. 

“Голова фракції Опоблоку в міськраді за одну ніч після виборів знайшов порозуміння з депутатами з "Батьківщини" і "Радикальними" "патріотами" і створив своє царство в місті. Навколо цього тривають численні судові позови ще й досі”, -  пише Тука.

Одночасно, за словами заступника міністра, вже біля року з Луганщини надходять численні скарги від підприємців на тиск з боку обласної влади. 

У своєму пості Тука згадує  гучний скандал з блокуванням вулиць у Сєверодонецьку та підпал будинку відомому активісту Олександру Романівському. 

“Неодноразово казав про те, що мене непокоять негативні зміни в області, які відбуваються останнім часом”, -  коментує ситуацію Тука, який у 2015-2016 роках обіймав посаду голови Луганської обласної  військово-цивільної адміністрації.

Як повідомляв Укрінформ,  ввечері 2 листопада вбили депутата Сєверодонецької міської ради від Блоку Петра Порошенка, радника міського голови Сергія Самарського.

Він вийшов з виконкому о 19-00 і пропав. Через кілька годин його знайшли у дворі біля власної оселі з ознаками насильницької смерті: сліди боротьби і розбита цеглиною голова (труп був ще теплий)". 

Сергій Самарський, опонент режиму Януковича, депутат міськради ще попереднього скликання, в 2014-му постраждав від окупантів (провів кілька тижнів у буцегарні).

У 2015-му обраний від блоку БПП. Певний час опонував мерові міста, екс-«регіоналу» Валентину Казакову, однак після того, як у міськраді стався заколот і мера відсторонили від влади депутати від Опоблоку разом із  «демократами», став на його бік.

Кілька місяців тому призначений радником міського голови. Після того, як секретаря міськради, лідера фракції «Опозиційного блоку» підприємця Ігоря Буткова остаточно звільнили з посади, кандидатура Самарського на призначення секретарем розглядалась як основна.

Політична криза в області триває два роки. Через постійні блокування Опоблоку в місті не могли зібрати  сесію міської ради: остання  відбулася ще в серпні. 

Читайте також: У Сєвєродонецьку вбили депутата міськради

1 листопада Самарський  на своїй сторінці у Facebook звернувся до представників Опоблоку та запросив їх на сесію 2 листопада.  

"Шановні депутати сєверодонецького Опоблоку! Завтра, 2 листопада о 13 годині знову скликана сесія. Вона буде скликатися щодня до тих пір,  поки або ви зберетеся, щоб прийняти важливі питання, або ваші обранці винесуть вас з ваших місць дислокації. Прошу прийти і взяти участь у житті міста”.

На другий день Самарського було вбито.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-