У

У "Спецтехноекспорті" спростували звинувачення ГПУ щодо розкрадання грошей

Укрінформ
У підприємстві запевнили, що слідчі дії Генеральної прокуратури були здійсненні з великою кількістю порушень.

Про це повідомляє прес-служба ДП "Спецтехноекспорт".

"Предметом слідчих дій стало не "вимивання 200 млн оборонного бюджету",  а розслідування виконання комісіонерської угоди з обслуговування експортної діяльності приватної компанії, а не державної. Оплату за поставлену продукцію здійснював інозамовник, а не держава. Поставка продукції здійснювалася відповідно до вимог законодавства України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Держслужбовці «Спецтехноекспорту» розікрали майже 200 млн - ГПУ

Через це представники ДП вважають розтрату оборонних коштів "неможливою".

"Знайдені в оселі директора підприємства кошти – задекларовані, інформація про законне походження виявлених коштів в оселі керівника "Спецтехноекспорту" та їх декларування є відомою державній фіскальній службі, а також відкритою для громадськості. При цьому вилучення готівки відбулося за відсутності на це дозволу в ухвалі суду", - зазначено у заяві.

Зазначається, що через слідчі дії діяльність "Спецтехноекспорту" фактично заблоковано. На думку колективу держпідприємства, "це і є кінцевою метою слідчих".

Нагадаэмо: 1 листопада генеральна прокуратура повідомила, що розслідує кримінальне провадження за фактом розтрати 198 млн гривень посадовцями "Спецтехноекспорту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-