Закупівлі в Укрзалізниці: 4 особам оголосили підозру в заволодінні 20 мільйонами

Закупівлі в Укрзалізниці: 4 особам оголосили підозру в заволодінні 20 мільйонами

Укрінформ
Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру чотирьом особам у заволодінні понад 20 млн грн державного підприємства «Укрзалізничпостач».

Про це інформує прес-служба НАБУ. 

“Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП 1 листопада повідомили про підозру чотирьом особам у заволодінні понад 20 млн грн державного підприємства "Укрзалізничпостач" (нині – філія ПАТ "Укрзалізниця")”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, про підозру повідомлено: заступнику директора ДП «Укрзалізничпостач», члену комітету з конкурсних торгів, дії якого кваліфіковані за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»); начальнику управління закупівельних процедур ДП «Укрзалізничпостач», члену комітету з конкурсних торгів (ч.5 ст.191 КК України); директору підприємства-постачальника, дії якого кваліфіковані за ч.5 ст.191, ч. 3 ст. 209 («Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом»), ч. 3 ст. 212 («Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів») КК України; фінансовому директору групи компаній, до якої входило підприємство-постачальник (ч.5 ст.191, ч.3 ст.209, ч.3 ст.212).

Читайте також: Кошти від підвищення тарифів УЗ збиратиме в "скарбничку"

За версією слідства, впродовж 2014 року службові особи ДП «Укрзаліничпостач» вступили у попередню змову з представниками одного з приватних підприємств, яке мало намір постачати метизну продукцію для потреб Укрзалізниці. За домовленістю службові особи УЗ допомогли обраному ТОВ перемогти у конкурсних торгах, після чого уклали угоду на постачання метизної продукції за цінами, що на той момент майже вдвічі перевищували середньоринкові. Внаслідок цього, за версією слідства, Укрзалізниці було завдано майнової шкоди у розмірі понад 20 млн грн.

“Досудове розслідування триває. Наразі детективи НАБУ встановлюють місцезнаходження ще однієї особи, ймовірно причетної до вчинення злочину, для повідомлення їй про підозру у встановлений Кримінальним процесуальним кодексом України спосіб. Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють із липня 2016 року”, - уточнюється у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-