Журналістські спілки України та Росії домовилися спрямувати зусилля на визволення Асєєва

Журналістські спілки України та Росії домовилися спрямувати зусилля на визволення Асєєва

Укрінформ
Союз журналістів Росії перебуває в постійному листуванні з представниками влади так званої «ДНР» щодо долі арештованого в Донецьку українського журналіста Станіслава Асєєва. 

Про це заявив секретар Спілки журналістів Росії Тімур Шафір під час зустрічі у Відні з представниками Національної спілки журналістів України в ході дискусії, ініційованої Бюро Представника ОБСЄ з питань свободи медіа, повідомили Укрінформу в НСЖУ. 

"Журналістські спілки України та Росії домовилися спрямувати зусилля на визволення журналістів та інших працівників медіа, утримуваних на непідконтрольних українській владі територіях. Сьогодні найбільш актуальним залишається визволення Станіслава Асєєва, автора публікацій на сайті української редакції Радіо Свобода та відомого блогера", - йдеться у повідомленні. 

Читайте також: За оцінками НСЖУ, в полоні у бойовиків побували близько сотні журналістів

У НСЖУ нагадали, що 3 листопада виповнюється п‘ять місяців з дня незаконного затримання в Донецьку Асєєва. 

Зазначається, що участь в обговоренні, яке відбулося в Міжнародний день боротьби з безкарністю проти журналістів, узяли представник ОБСЄ з питань свободи медіа Арлем Дезір, віце-президент Міжнародної федерації журналістів Джеремі Дір, виконавчий директор Міжнародного інституту преси Барбара Тріонфі, президент австрійського відділення організації «Репортери без кордонів» Рубіна Мьорінг. 

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко передав представнику ОБСЄ та представникам російської спілки звіт про порушення прав журналістів в окупованому Донбасі та анексованому Криму. НСЖУ на зустрічі представляли секретар спілки Ліна Кущ, координатор спецвипусків журналу «Журналіст України» Леся Карлова і голова Полтавської організації спілки Євген Лопушинський. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-