В ГПУ зібрали зустріч щодо справи Колмогорова

В ГПУ зібрали зустріч щодо справи Колмогорова

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко проводить зустріч з народними депутатами і учасниками судового процесу у справі прикордонника Сергія Колмогорова.

Про це повідомила на своїй сторінці  у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

“Зустріч Генерального прокурора Юрія Луценка з народними депутатами і учасниками судового процесу у справі прикордонника Сергія Колмогорова”, - повідомила Сарган, опублікувавши відповідне фото.

Читайте також: Прикордоннику Колмогорову не 13 років треба давати, а нагородити - нардеп

Як повідомляло агентство, Вищий спеціалізований суд України прийняв у четвер рішення перенести на 6 листопада розгляд касаційної скарги на вироки Приморського райсуду міста Маріуполь та Апеляційного суду Донецької області (м.Маріуполь), згідно з якими учасника АТО, прикордонника Сергія Колмогорова засуджено до 13 років ув’язнення, коли в 2014 році під окупованим Новоазовськом військові застосували зброю для зупинки автомобіля, який проривався через блокпост. 

Згідно з Держприкордонслужбою, старший солдат Бердянського прикордонного загону Сергій Колмогоров, який неодноразово виконував бойові завдання в зоні проведення АТО 9 вересня 2014 року чергував на блокпосту в районі Маріуполя. Під час несення служби військовослужбовці помітили недалеко від берега моря автомобіль, який блимав фарами, подаючи якісь сигнали, а потім рушив у бік блокпосту. На вимогу зупинитися для перевірки документів водій тільки натиснув на газ автомобіля і пішов на прорив. Попереджувальні постріли не зупинили порушника, швидкість транспортного засобу тільки збільшилася. Після цього було відкрито вогонь на ураження.

У результаті пасажирка транспортного засобу загинула, а водій, уродженець Донецька, не постраждав. Пізніше, після кількох допитів, він виїхав до Росії.

Як з'ясувало слідство, вогонь по автомобілю одночасно вели дев'ять осіб. Але цивільний суд Маріуполя засудив тільки прикордонника Сергія Колмогорова до 13 років ув'язнення. Апеляційний суд Донецької області (м.Маріуполь) залишив вирок у силі.

Народний  депутат Ірина Фріз, коментуючи справу Колмогорова, вказала на те, що ситуація потребує не тільки перегляду справи Колмогорова та виправдання військовослужбовця, а й уважного дослідження суддів, що приймали рішення в суді першої інстанції та при розгляді апеляції, на зв’язки з терористичними організаціями та особами (родичами), що перебувають на окупованих територіях, їх підтримку сепаратизму та країни-агресора.  Згідно з отриманими нею даними  від представників правоохоронних органів Маріуполя, виправдувальні рішення Приморського суду щодо осіб, які підозрюються або звинувачуються у сепаратизмі та діях на боці терористичних організацій, мають системний характер. Нардеп звернулася до СБУ з вимогою ретельної перевірки суддів, які мали відношення до розгляду справи Колмогорова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-