Сьогоднішні обшуки у

Сьогоднішні обшуки у "справі рюкзаків": підозру нікому не вручали – Нацполіція

Укрінформ
У Національній поліції заявляють, що співробітникам, у яких сьогодні НАБУ проводило обшуки у рамках "справи рюкзаків", підозру не повідомляли, вони продовжують працювати.

Про це Радіо Свобода повідомив речник Національної поліції України Ярослав Тракало.

"Нині стосовно кількох колишніх співробітників МВС, які наразі проходять службу в Нацполіції, проводилися слідчі дії. Наразі ніхто не затриманий, підозру нікому не повідомляли, усі перебувають на своїх робочих місцях і виконують посадові обов’язки", – сказав він.

У Національному антикорупційному бюро сьогодні повідомили про проведення обшуків у низки службових осіб Національної поліції. Йдеться про осіб, які за посадою контролюють процеси матеріально-технічного забезпечення та логістики структурних підрозділів МВС.

Як зазначили у НАБУ, ці слідчі дії проводяться з метою з’ясування обставин, викритих раніше детективами НАБУ в ході розслідування і пов’язаними із підробкою складських документів щодо поставлених рюкзаків.

НАБУ 31 жовтня провело обшуки в рамках розслідування можливої розтрати державних коштів при закупівлі рюкзаків МВС для бійців у зоні АТО, в результаті низки обшуків за підозрою в розтраті понад 14 мільйонів гривень затримали трьох людей: колишнього заступника міністра внутрішніх справ України, представника фірми-переможця тендеру на постачання рюкзаків і ще одну приватну особу. Серед затриманих – син міністра внутрішніх справ України Олександра Авакова і колишній заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар.

Читайте також: Запобіжний захід для сина Авакова: суд призначив час розгляду

За даними НАБУ, у 2015 році затримані особи були причетні до закупівлі коштом Міністерства внутрішніх справ рюкзаків за ціною, суттєво вищою від середньоринкової. За даними досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно і до того ж не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків у розмірі понад 14 мільйонів гривень.

Натомість Міністерство внутрішніх справ України назвало "політичними, а не юридично обґрунтованими" дії НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-