НСЖУ нарахувала 80 нападів на журналістів з початку року

НСЖУ нарахувала 80 нападів на журналістів з початку року

Укрінформ
В Україні за десять місяців нинішнього року зафіксовано 80 випадків застосування фізичної сили щодо журналістів.

Про це заявив голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко під час громадських слухань щодо безпеки журналістів в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За десять місяців 2017 року, за нашими даними, ми фіксуємо 80 інцидентів застосування сили до журналістів під час виконання ними професійних обов'язків", - сказав він.

Водночас Томіленко запевнив: Спілка не стверджує, що нападають на журналістів винятково чиновники або поліцейські. Але, за його словами, влада, політики й силовики не дають "відчутного сигналу", що порушувати права журналістів не можна.

Тривожною ситуацією, наголосив він, є й те, що Міжнародна федерація журналістів, яка відстежує ситуацію зі свободою слова у світі, цього року зробила акцент на боротьбі з безкарністю, відсутністю належних сигналів ефективної боротьби з нападниками на журналістів у таких країнах, як Мексика, Пакистан, Афганістан, Іран, Ємен, Сомалі й Україна.

Читайте також: Вбивство Шеремета: допитали понад три тисячі свідків, підозрюваного досі немає

У матеріалах НСЖУ значиться, що серед вказаних 80 випадків у 13 нападниками були посадовці, депутати, а у 7 випадках у нападі обвинувачуються поліцейські або співробітники УДО. Крім того, у трьох випадках проти журналістів було застосовано зброю.

Найбільше інцидентів проявів фізичної агресії щодо журналістів сталося у Києві та Київській області (23 випадки), а також в Одеській (9), Донецькій (6), Житомирській (5), Миколаївській (5), Вінницькій (4), Полтавській (4) та Дніпропетровській (4) областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-