Окуєву поховали у Дніпрі за мусульманськими традиціями

Окуєву поховали у Дніпрі за мусульманськими традиціями

Укрінформ
Аміну Окуєву сьогодні поховали в Дніпрі за мусульманськими звичаями.  

Про особливості поховання повідомив муфтій Духовного управління мусульман Саїд Ісмагілов у Facebook.

«Щойно нашу героїчну сестру Аміну Окуєву поховали відповідно до мусульманських релігійних традицій. Я мушу дати певні пояснення стосовно особливостей мусульманського обряду поховання. По-перше, її поховали не вчора, а сьогодні. У мусульман за каноном вночі не ховають померлих. Поховали не в Києві. Ніякого таємного молебну вчора в мечеті Ісламського культурного центру Києва не відбувалось. Поховальний джаназа-намаз здійснюється лише в присутності тіла померлої людини. Оскільки родичі та близькі люди Аміни з міркувань безпеки вирішили не привозити її для здійснення джаназа-намазу у мечеть, то вчора джаназа-намаз не здійснювався.  Родина має право сама вирішувати, як їм все зробити, тому втручатися в такі питання некоректно і недоречно. Наші жінки-мусульманки власноруч зробили омовіння тіла загиблої відповідно до канонів Ісламу. Близькі прощаються з людиною до того, як буде зроблено омовіння і тіло завернуто у кафан (саван). Після цього обличчя людини вже не відкривається. Тому побачити людину після обряду омовіння та завертання у саван вже не можна», - написав Ісмагілов.

Згідно із заповітом Аміни, вона спочиває поруч із командиром батальйону ім. Джохара Дудаєва Ісою Мунаєвим, який загинув у боях за Дебальцеве 1 лютого 2015 року.  

Відомо, що на кладовищі під час похорону Окуєвої зібралося близько сотні близьких і побратимів загиблої. Похорон відбувся при посиленій охороні поліції, чергували автоматники та вибухотехнічна служба. Пресу просили не турбувати, виняток склали лише одному телеканалу.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 30 жовтня невідомі обстріляли автомобіль Окуєвої поблизу селища Глеваха Київської області. Внаслідок замаху Окуєва загинула на місці, а її чоловік Адам Осмаєв дістав поранення. Нападники зникли на авто у невідомому напрямку.

Читайте також: Окуєву поховали поруч із Ісою Мунаєвим

Аміна Окуєва - чеченський доброволець із батальйону «Київ-2», лейтенант Збройних сил України. Брала участь у Революції Гідності та у війні на Донбасі у складі батальйону «Київ-2».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-