Грицак озвучив нову версію теракту біля

Грицак озвучив нову версію теракту біля "Еспресо"

Укрінформ
Слідство розглядає кілька версій теракту, що стався у Києві 25 жовтня, серед яких - замах на народного депутата Ігоря Мосійчука та спроби замаху на працівників телеканалу "Еспресо".

Про це під час брифінгу 31 жовтня заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По цій, як і по інших справах, розглядається декілька версій. Звичайно, що одна з них - це посягання на життя народного депутата, державного діяча Ігоря Мосійчука. Водночас розглядаються й інші версії, включаючи й спробу замаху на журналістів, які працювали на "Еспресо", оскільки ви бачили самі, як був розташований той моторолер. Оцінивши навіть елементи вибухового пристрою, його було зроблено надзвичайно професійно. І особливий цинізм у вчиненні цього злочину... Перевіряється версія і про посягання на когось із працівників і журналістів телеканалу. Навіть перевіряється версія про те, що можливо, охоронець... Можливо, міліціонер, який проходив повз і загинув. Тобто ще все в роботі. Ми маємо відпрацювати кожну з версій", - зазначив Грицак.

Він також додав, що наразі триває значна робота щодо розкриття цього злочину.

Читайте також: Мосійчук хоче ТСК про розслідування замаху на себе

"Ведеться велика робота, отримано багато матеріалів для аналізу, матеріалів з відеокамер, які розташовані в цьому районі. Поки що зарано говорити про розкриття цього злочину. Такі злочини розкриваються або по "гарячих слідах", якщо вдається це зробити, або ведеться клопітка робота", - уточнив глава СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, близько 22:05 в середу, 25 жовтня, біля редакції телеканалу "Еспресо" в Києві стався вибух. Внаслідок вибуху загинув особистий охоронець народного депутата Мосійчука - 31-річний старший сержант поліції Русдан Кушнір. При цьому сам Мосійчук, політолог Віталій Бала і ще двоє перехожих отримали поранення. Вранці 26 жовтня стало відомо, що у лікарні помер ще один постраждалий від вибуху. Це один з перехожих - підполковник МВС у відставці Михайло Морміль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-