Прикордонники створюють власну розвідку

Прикордонники створюють власну розвідку

Укрінформ
Державна прикордонна служба України працює над розширенням своїх повноважень і спільно зі Службою безпеки формує вертикаль розвідувальних загонів відомств.

Про це у вівторок сказав голова Держприкордонслужби Петро Цигикал під час засідання колегії відомства, повідомляє Департамент комунікації МВС України.

«Слід акцентувати увагу на нашій роботі щодо розширення повноважень служби. Спільно зі Службою безпеки України формується вертикаль розвідувальних загонів відомств. Згідно із законом, наші підрозділи внутрішньої безпеки мають такі повноваження», - зазначив Цигикал.

Він також наголосив, що наразі розглядається можливість надання службі функції досудового слідства. Цигикал нагадав, що на кордонах нашої держави має запрацювати інститут прикордонних дільничних. «Завдання прикордонних дільничних - робота в селищних радах та з місцевим населенням, проводення профілактичної роботи з попередження контрабанди та інших злочинів на кордоні», - сказав голова ДПСУ.

Читайте також: На кордоні з початку року встановили майже 60 кілометрів "Стіни"

Очільник Держприкордонслужби наголосив, що триває робота щодо збільшення щільності кордону.

«Наразі ми маємо один прикордонний підрозділ на 80-100 кілометрів кордону. Але іноземний досвід підказує, щоб забезпечити надійну охорону рубежів держави, необхідно мати такі підрозділи кожні 20 кілометрів. На самому кордоні мають з'явитися модульні містечка, між якими будуть зведені спостережні вежі», - наголосив Цигикал. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-