Українці розглядають

Українці розглядають "дрібну" корупцію як "необхідне зло" – соціолог

Опитування
Укрінформ
Практично половина населення України вважає корупцію найбільшою проблемою у державі.

Це засвідчили результати опитування населення, повідомила Ірина Бекешкіна - директор Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" під час круглого столу в Укрінформі.

"Майже половина населення - 44% - оцінює корупцію як найбільш серйозну проблему в Україні, ще 36% вважають її досить серйозною. Що стосується поширення корупції, то воно оцінюється населенням як дуже поширене. 90% - фактично все населення - вважає корупцію поширеною високою мірою", - наголосила Бекешкіна.

Водночас вона зазначила, що ставлення українців до повсякденної корупції неоднозначне.

"Люди дають хабарі за якісь послуги і розуміють, що це зло, але таке зло, яке необхідне, бо так простіше або швидше вирішити якесь питання. Але якщо такі умонастрої будуть панувати у суспільстві, то ми нічого з горішньою корупцією не зробимо, тому що люди нагорі цілком поділяють національну філософію", - сказала соціолог.

Читайте також: Українці вважають суд найбільш корумпованою установою

Загальнонаціональне опитування населення України було проведене з 18 вересня по 3 жовтня 2017 року Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та фірмою "Юкрейніан соціолоджі сервіс". Усього було опитано 2000 респондентів за вибіркою, яка репрезентує доросле населення України (за винятком окупованих територій Криму та окремих територій у Донецькій та Луганській областях). Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-