Нардеп розповів, коли лікарі повинні будуть оформити підприємництво

Нардеп розповів, коли лікарі повинні будуть оформити підприємництво

Укрінформ
Лікарі первинної ланки, які забажають вести приватну практику, будуть сплачувати єдиний податок.

Про це під час брифінгу сказав народний депутат Сергій Березенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо сімейний лікар буде оформлений як фізична особа-підприємець, він потраплятиме під єдиний податок, спрощене оподаткування. Тобто податок залежно від того, коли ми будемо збільшувати кількість грошей на одного пацієнта. На сьогодні на 2018 рік закладено 370 грн (на одну людину на рік - ред.), максимум 2000 пацієнтів на лікаря. Це 740 тис. грн на рік. Відповідно зі збільшенням цієї суми вони вийдуть на максимально можливе сьогодні оподаткування - це 5% від усього обороту», - сказав Березенко.

Він поінформував, що у вартості медичної послуги також буде розрахована заробітна плата, вартість ліків, згідно з клінічними протоколами.

Читайте також: Держава платитиме сімейним лікарям за кожного пацієнта напряму - МОЗ

«Фактично законом ми зобов'язуємо Кабінет міністрів закладати велику заробітну плату у вартість тарифу. Але там діятиме загальна система оподаткування. Якщо лікар отримує офіційну заробітну плату, він повинен сплатити єдиний соціальний внесок для наповнення пенсійного фонду, і податок для фізичних осіб, який на той момент буде», - сказав Березенко.

Уряд планує збільшувати щороку тариф на надання меличних послуг на первинній ланці. У 2018 році тариф на одну людину становитиме 370 грн, 450 - на дітей та людей похилого віку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-