"Меморіал" оновив список політв'язнів РФ - 117 прізвищ

Укрінформ
Правозахисний російський центр "Меморіал" опублікував оновлений список політичних в'язнів у Росії, до якого увійшли й українські політв'язні.

Список розміщено на сайті "Меморіалу".

"За традицією, 30 жовтня, в День пам'яті жертв політичних репресій, правозахисний центр "Меморіал" публікує списки політв'язнів", - йдеться у повідомленні.

В оновленому списку на сьогоднішній день 117 прізвищ, рік тому було 102 людини, наголошують правозахисники.

У числі "новачків" списку й українські політв'язні, насамперед кримські: український активіст Володимир Балух, засуджений за неправдивими обвинуваченнями; мусульмани, звинувачені в причетності до забороненої організації "Хізб ут-Тахрір" та інші.

У "Меморіалі" зауважили, що оновлений список політв'язнів є "лише мінімальною достовірною оцінкою масштабу політичних репресій". "Реальна кількість політв'язнів та осіб, позбавлених свободи з політичних мотивів, в сьогоднішній Росії, безсумнівно, істотно більша", - констатують правозахисники.

Читайте також: У МЗС домовилися про кроки для звільнення в’язнів Кремля

30 жовтня в Росії відзначається День пам'яті жертв політичних репресій. У багатьох містах Росії 29-30 жовтня пройшла акція "Повернення імен", учасники якої зачитували імена загиблих за часів сталінського терору. Радянські дисиденти заявляють, що нинішня влада в Росії продовжує політичні репресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-