Офіс Меркель допоможе в лікуванні Умерова - Президент

Офіс Меркель допоможе в лікуванні Умерова - Президент

Укрінформ
Офіс канцлера Німеччини Ангели Меркель готовий допомогти в лікуванні заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі із заступниками голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим та Ахтемом Чийгозом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Офіс канцлера Меркель підтверджує готовність до надання необхідної допомоги (в лікуванні Умерова. - Ред.)”, - сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня Чийгоза і Умерова, незаконно засуджених в окупованому Криму, Росія видала Туреччині. 26 жовтня заступники голови Меджлісу в Анкарі провели зустріч з президентом Туреччини Ердоганом.

Читайте також: Порошенко зустрівся з Умеровим та Чийгозом

27 жовтня Умеров і Чийгоз повернулися в Україну, у Київ.

Умеров був засуджений до 2 років колонії-поселення за звинуваченням у нібито публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Чийгоз був засуджений до 8 років позбавлення волі у "справі 26 лютого".

Звільнити Умерова, Чийгоза та інших кримськотатарських політиків і громадських активістів неодноразово вимагали міжнародні і російські правозахисні організації. Вироки, винесені кримчанам російськими судами, засудили США та Євросоюз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-